Mi smo

Mi smo

Mi smo sportski orjentisana predškolska ustanova akreditovana i verifikovana od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Nalazimo se na obodu n aselja Senjak, u tihom i mirnom ambijentu kompleksa Sportske Akademije Senjak u ulici Andre Nikolića 29.

Stvorili smo jedinstven prostor koji se proteže na 470m2 zatvorenog prostora, pažljivo i sa ljubavlju opremljenog, kao i dvorišta površine 200m2 koje je uređeno i opremljeno u skladu sa željama i potrebama naših mališana. Osmislili smo i organizovali rad sa decom u malim grupama koje broje do 12oro dece uzrasta od 1 do 7 godina.

Svoj vaspitno-obrazovni rad zasnivamo na negovanju i širenju interesovanja kod dece. Osnovni cilj celokupnog rada jeste buđenje radoznalosti i unutrašnje motivacije za upozvanja sveta oko sebe. Sam program, iza koga stoji naš stručni tim pedagoga, psihologa, defektologa, vaspitača, profesora sporta i pedijatra, se temelji na humanističkom shvatanju prirode deteta. U centru interesovanja je svako dete kao posebno, kome se prilagođava program vrtića. Oslanjamo se na unutrašnju motivaciju (radoznalost, ljubav prema istraživanju, igru,itd.) kao osnov učenja. Bitno je da kod deteta probudimo želju za saznanjem, a ne pamćenje i reprodukovanje.  Detetovu inteligneciju doživljavamo kao plodno tlo na kome posađeno seme raste pod toplotom mašte.

Pobrinuli smo se da vrtićki dani proteknu sigurno i zabavno
jer naša misija je srećno i zdravo odrastanje

 Sport i sportske aktivnosti u našem vrtiću

U svom radu posebnu pažnju poklanjamo svakodnevnim sportskim aktivnostima koje su prilagođene dečijim potrebama kao i njihovom uzrastu.

Zdrav duh je univerzalna vrednost ali je telesno zdravlje neodvojiv deo tog zdravog duha.

„U zdravom telu zdrav duh“ sa najmanje reči oslikava značaj fizičke aktivnosti za zdravlje čoveka, a posebno deteta. U cilju prevencije i sanacije nepravilnog fizičkog razvoja veoma je bitno da se deca od najranijeg uzrasta kontinuirano uključuju u sportske sadržaje, jer je uticaj adekvatne fizičke aktivnosti na razvoj detata blagotvoran.

U našem vrtiću svaki dan nam počinje sa sportom i sam program se bazira na kombinaciji elementarnih sportskih igara sa korektivnom gimmnastikom i vežbama oblikovanja. Deca savladavaju sve oblike kretanja : hodanje, trčanje, skakanje, bacanje, provlačenje, preskakanje, penjanje, kolutanje i  na taj način razvijaju osnovne motoričke sposobnosti : koordinaciju, snagu, fleksibilnost, izdržljivost, ravnotežu i preciznost.

Redovnim bavljenjem sportom dete uči da lakše savladava prepreke i teškoće na koje nailazi u svom odrastanju.

Mi smo

Prostor 1
Prostor 1
Prostor 2
Prostor 2
Prostor 3
Prostor 3
Dvorište
Dvorište
Sportska sala 1
Sportska sala 1
Sportska sala 2
Sportska sala 2